Vrads, langt ude - midt i
Fortælling om en landsby


En stor landsbymonografi af Palle Kousgaard


Download pjece om bogen til duplex print som folder

Download pjece om bogen i sideorden


Luftbillede af Vrads juli 1984

Bogens område

er Vrads By med mark, skov, hede og kær (det matrikulære ejerlav Vrads), Snabegård, Dunneborg (Vrads Sande) og Lavlund, som er de sydligste ejendomme i Ansø Gård og Mølle ejerlav samt de ejendomme ved Lystrup Å, der udsprang af Lystrupminde Hammerværk.

Vrads var indtil 1970 i Vinding-Bryrup-Vrads Sognekommune. Fra 1970 blev denne sognekommune slået sammen med Them Kommune under dette navn, og fra 2007 blev Them Kommune en del Silkeborg Kommune.
Vrads ligger i den sydvestlige del af Silkeborg Kommune og nogenlunde midt imellem Silkeborg, Nr.Snede og Brædstrup.


Tidsperiode

Bogen omfatter tiden fra omkring 1885 til nutiden. Der er derfor et mindre overlap med mennesker og Landskab, som går til omkring år 1900, men på visse områder er ført lidt længere frem

Bogens inddeling

Den godt 130-årige periode er opdelt i fem nogenlunde lige lange perioder, men enkelte emner kan dække mere end en period, og beskrives der, hvor det er naturligst.

528 sider, mange illustrationer i s/h og farve, nye og gamle fotos, samtidige malerier og en del kort.
Format 30,5 cm x 23 cm, indbundet,
ISBN 978-87-989787-6-3
Udgivet af Forlaget Vinden Vender.
Pris ved udgivelsen 450 kr.
Officiel udgivelse d. 29. april 2017.

Nyt oplag fra 15. maj.

På grund af en fejl på trykkeriet, som ikke havde limet bøgerne ordentligt, solgtes de første med ombytningsret og skal være ombyttet i maj måned.
Det sker ved et salgs- og ombytningsaarangement.
Programmet kan hentes her


Illustrationer fra Vrads, langt ude - midt iÆldre Billeder fra Vrads, den gamle brugs, "torvet" i 1960'erne, dagvogn omkring 1929, plantning i Grane Plantage, Vrads Kirke, Maleri fra Vrads af Rasmus Larsen, Tømrerhuset i 1908, de store arkitekter, Gotfred Tvede og Hack Kampmann, Axel Berg med tømrere ved Axel Bergs sommervilla omkr. 1915, gruppebillede fra lærerens bryllup i 1902 og luftfoto af Vrads 1953.Nyere billeder: Vrads Bordtennisklub, Vrads Festival, gruppemeitation på Vrads Sande Meditationscenter, Indisk Mester på besøg i Vrads Købmandshandel, Købmandsterrassen er et succesfuldt opholdssted og en god fartdæmper, fra et stort internationalt meditationsseminar med 2000 deltagere i995, Hestestalden ombygges til meditationshal i 1995, Vrads Forsamingshus med "Spilledåsen", Veteranbanen i Vrads


Fra visionsmøde januar 2017


Rettelser og kommentarer til bogen

En bog, hvor én person laver alt fra research over skrivning til færdig pdf-fil og oven i købet med en deadline vil desværre, men næsten uundgåeligt indeholde fejl.
Derfor er der oprettet en fejl- og kommentarliste, som løbende bliver opdateret. Betydningsløse trykfejl og typograf-kosmetiske fejl fremgår ikke af denne liste, men registreres til et eventuelt genoptryk

Gå til rettelseslisten for bogen om Vrads
Se rettelses- og kommentarliste til bogen.Top