Foredrag, koncerter og lignende.
Nyt! Bogen om Vrads, Vrads langt ude - midt i

Bogen blev udgivet 29. april 2017 i forbindelse med Vrads Købmandshandels 25-års jubilæum, men på grund af fejl fra trykkeriet kommer et nyt oplag 11. maj 2017 og vil blive præsenteret ved arrangementer lørdag d. 20. maj, søndag d. 21. maj og søndag d. 28. maj, alle dage fra kl. 13.30

download program

Rundt om Bølling Sø.


Oplæsning af digtcyklus

I januar og februar 2015 udstiller maleren Inge Lis Jørgensen og keramikeren Vibeke Krog i kulturhuset i Engesvang.
Da jeg sammen med Inge Lis Jørgensen har lavet bogen Rundt om Bølling Sø vil jeg i forbindelse med udstillingen læse en del af bogens tekster. Fordi teksterne ikke var beregnet til at stå alene, kalde jeg dem ikke digte, men lyriske tekster, men tilsammen udgør de en digtcyklus om Bølling Sø fra dødisklump til udflugtsmål med madpakkehus. Jeg vil læse halvdelen af teksterne og føje dem ind i et forløb med kommentarer og citater fra de øvrige tekster, så det med rette kan kaldes en cyklus,

Lørdag d. 21. februar kl. 14.00 i Kulturhuset i Engesvang.
Fra bogudgivelsen i 2010

Dette er ikke titlen på et motionsløb, men på en bog, der udgives d. 28. marts 2010, som er palmesøndag,
Den dag er der på Klosterlund Museum ved Engesvang fernisering på en udstilling med malerier fra Bølling Sø af billedkunstneren Inge Lis Jørgensen fra Silkeborg.

Jeg kendte hende ikke i forvejen, men hun ringede sommeren 2009 og spurgte, om jeg ville skrive nogle tekster til en bog, hun ville udgive. Bogen skulle indeholde 20 af hendes malerier og akvareller placeret på højresiderne, og jeg skulle så skrive 20 tekster til venstresiderne. Tekst og billeder skulle ikke nødvendigvis have noget med hinanden at gøre, og udover at emnet var Bølling Sø, måtte jeg gribe det an, som jeg ville. Det var novellesamlingen ”Klange fra Overdrevet”, hun kunne lide, så der lå ikke noget lokalhistorisk i det.

Bølling Sø er til orientering en gammel og med tiden forsumpet sø, der afvandedes i 1870’erne og nu er blevet reetableret i Danmarks næststørste naturgenopretningsprojekt.

De tyve tekster er blevet til lyriske tekststykker, som i en vis progression kredser om søens historie og mine indtryk og tanker ved at være i området.

Rundt om Bølling Sø.
Fernisering og bogpræsentation, søndag d. 28. marts kl. 14.00. Inge Lis vil fortælle om billeder og bog, og jeg vil læse et par af mine tekster.
Der vil være musikalsk indslag af nogle Vrads-spillemænd, og sandsynligvis spiller jeg selv med.

Klosterlund Museum og Naturcenter, Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

eller ring på 75756616.Top